Policisté z pohotovostní motorizované jednotky si na Liberecké ulici v Praze všimli auta, které jejich evidencí prohcázelo jako kradené, hned se ho proto rozhodli zastavit. Taktickým manévrem ho donutili zajet na benzinku a zastavit, pak ho vyzvali k předložení dokladů. Vyšlo najevo, že doklady od vozu muž nemá, ukázal jen občanku. 

„Lustrací kolegové zjistili, že má muž platný zákaz řízení až do 2025 a v minulosti byl již několikrát trestán za majetkovou trestnou činnost. Naposledy pár dní předtím, než ho policisté zastavili, a v tuto chvíli čeká na datum nástupu do výkonu trestu odnětí svobody,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

To ale zdaleka nebylo všechno. Dechová zkouška i test na drogy totiž byly pozitivní! „Podezřelý jim uvedl, že před jízdou pil vodku a užil pervitin. Kradené vozidlo podezřelý zakoupil den předtím na parkovišti v Čakovicích za tisíc korun. O tom, že bylo odcizené, prý nevěděl. Policisté třicetiletého řidiče omezili na osobní svobodě a převezli na policejní služebnu,“ dodala mluvčí. 

Muž je podezřelý ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi. Vozidlo si na místě převzal kriminalistický technik a krádeží se budou nyní zabývat kriminalisté.

Fotogalerie
5 fotografií