Událost se stala v Sokolovské ulici 5. července. „U výstupu metra Invalidovna k poškozenému z ničeho nic přiběhl muž, který mu nejprve nastříkal pepřový sprej do obličeje, poté ho povalil na zem, zaklekl a několikrát ho udeřil do hlavy,“ uvedla mluvčí. Poškozenému se podle ní podařilo uniknout, po 100 metrech ho ale podezřelý doběhl a pod pohrůžkou krátké střelné zbraně po něm požadoval hotovost. Přepadenému se nakonec podařilo schovat do nedaleké prodejny potravin, kde událost ihned nahlásil strážníkům městské policie, uvedla mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Policie obvinila dvaatřicetiletého muže, který podle ní na začátku července 2023 u zastávky Invalidovna v Praze 8 přepadl s krátkou střelnou zbraní jiného muže. Policie České republiky

Poškozený kriminalistům sdělil, že útočníka znal z minulosti. Po vyhodnocení kamerových záznamů policie podezřelého v jeho místě bydliště za užití donucovacích prostředků zadrželi. „Při domovní prohlídce kriminalisté nalezli i zbraň, kterou měl poškozeného ohrožovat, jednalo se o kuličkovou pistoli,“ dodala Siřišťová.

Fotogalerie
10 fotografií