Pražští policisté se zaobírají případem krádeže, k níž mělo dojít v hotelovém pokoji. „V sobotu se dvojice seznámila přes seznamovací portál a ještě ten den si domluvili schůzku v hotelovém pokoji na pražském Vyšehradě, kde spolu strávili večer. Následně dle slov poškozeného oba usnuli a v momentě, kdy se cizinec probudil, zjistil, že byl okraden,“ líčí policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Podezřelý mu z pokoje odcizil osobní doklady, hotovost, tři platební karty, osvědčení od registraci vozidla, dvoje tenisky, mikinu a hodinky za více než 60 tisíc korun,“ navazuje mluvčí. Okradený muž všechno samozřejmě nahlásil na policii. „Díky výbornému popisu ho vypátrali policisté z oddělení hlídkové služby Prahy I. Podezřelý měl na sobě jak hodinky poškozeného, tak jeho mikinu a tenisky. Při prohlídce u něj nalezli i další odcizené věci.“

Dopadený „lupič“ teď čelí hrozbě vězení. Od policistů si „vyslechl podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Případ je vedený ve zkráceném přípravném řízení a podezřelý je stíhán na svobodě,“ uzavírá mluvčí.

Fotogalerie
5 fotografií