Jako v kriminální grotesce! Zakázané dobrodružství vyjde dva vězně pěkně draho. Vše začalo tím, že dva odsouzenci dostali povolenou vycházku. Následně kolem 14. hodiny v Kladně ukradli vůz BMV. „Řidičem kradeného auta byl odsouzený vězeň, který se dnes nevrátil včas z povolené vycházky,“ sděluje Blesku tisková mluvčí středočeských policistů Michaela Richterová. Na sedadle spolujezdce seděl další odsouzenec, který měl ještě platnou vycházku.

V obci Úhonice v Praze-západ ale oba lapkové narazili na policejní hlídku, která vozidlo evidovala jako kradené. Vězni se pokusili ujet. Honička netrvala dlouho. Policisté ani nemuseli vězně zastavovat, protože se zastavili sami o zídku rodinného domu. „Oba dva byli policisty zadrženi za pomoci donucovacích prostředků, konkrétně hmatů, chvatů a hrozby namířenou střelnou zbraní,“ dodává tisková mluvčí. Havárie se obešla bez zranění.

Auto ukradli společně, dobrodružství mimo vězení jim při výkonu trestu přitíží. Hrozí jim nejen další trest za krádež, ale také za porušení podmínek výkonu trestu. Škoda na autě i zídce se teprve bude odhadovat.

Video
Video se připravuje ...

Video z místa nehody Aktu.cz

Fotogalerie
14 fotografií