Školní výlet skupiny chorvatských studentů skončil velikou tragédií. Jeden student v české metropoli zemřel, když spadl z terasy klubu na náměstí Republiky. „Došlo tam k pádu 17letého muže z pátého patra. Jednalo se o cizince," sdělil TN.cz policejní mluvčí Richard Hrdina. Policejní mluvčí dále uvedl, že se jednalo zřejmě o nešťastnou náhodu, vyšetřovateli ale byla nařízena soudní pitva. 

Vyjížděli jsme k mladému chlapci, který spadl ze zhruba 20metrové výšky. Utrpěl mnohačetná poranění. Resuscitace, kterou záchranáři prováděli asi půl hodiny, byla ale neúspěšná," sdělila zpravodajskému serveru mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Školní výlet

Podle dalších informací TN.cz, která o tragédii informuje, mělo jít o studenta střední školy v Poreči. „Byl v české metropoli na výletě se svými spolužáky a vyučujícími. V osudnou dobu se s ostatními účastnil večerního programu v klubu,” píše TN.cz. K neštěstí se vyjádřila i chorvatská velvyslankyně v Česku Ljiljana Pacirovová. „Bavili se tam, jak to dělají mladí. Je tam taková terasa, kam se dalo jít kouřit. A z té terasy spadl mladý muž. Budeme v neustálém kontaktu se soudními lékaři a policií, abychom získali příslušné dokumenty a převezli jsme tělo do Chorvatska," uvedla. 

Fotogalerie
23 fotografií