Chtěla pracovat jako učitelka a pak i ředitelka základní školy, neměla k tomu ale potřebné vzdělání. To jí ale nezabránilo se o práci ucházet - prokazovala se totiž padělaným vysokoškolským diplomem. Na podvod se ale přišlo. 

„Kriminalisté z Prahy-západ po téměř dvou a půl letech prověřování, zjišťování veškerých skutečností a získávání důkazů ohledně padělání vysokoškolského diplomu ukončili celý případ obviněním ženy. Ta pro získání pozic učitelky a ředitelky základní školy uváděla nepravdivé údaje o svém nejvyšším dosaženém vzdělání,“ informovala mluvčí středočeských policistů Michaela Richterová. 

Žena je obviněná z podvodu a padělání a pozměnění veřejné listiny. Ve školství takto pracovala neuvěřitelných třináct let! „Těchto trestných činů se dopustila tím, že v období od roku 2007 do půlky roku 2020 ve snaze získat pracovní místa učitelky a poté i ředitelky na základní škole vědomě uváděla nepravdivé údaje o svém nejvyšším dosaženém vzdělání a odborné kvalifikaci,“ popsala mluvčí.

Žena nikdy neabsolvovala magisterský program na vysoké škole uvedený na diplomu, který svým zaměstnavatelům opakovaně předkládala. Během let pracovala nejen jako učitelka, ale také jako ředitelka základní školy. „Způsobila škodu v řádech několika milionů korun českých,“ dodala mluvčí s tím, že ženě hrozí až osmileté vězení. Policisté už předali státnímu zástupci návrh na podání obžaloby.