Martin Kosobud se léčil v psychiatrické nemocnici. Odtud ale v neděli odešel na procházku, ze které se už nevrátil. Nejprve se vydal do svého bydliště v Praze 4, kde zanechal mrazivý vzkaz - vyplynulo z něj, že si chce vzít život! Vzal si také legálně drženou pušku, sedl do auta a odjel neznámo kam. 

Z veřejně dostupných zdrojů vyplývá, že se jedná o výkonného ředitele ČSOB Private Banking. Pro skupinu pracuje už 21 let a má dva syny. „S ohledem na citlivé informace a policejní vyšetřování nebudeme nyní žádné informace zveřejňovat, “ řekl Blesku mluvčí ČSOB Patrik Madle.

Martin Kosobud je 185 centrimetrů vysoký, má hnědé, krátce sřižené vlasy. Naposledy měl na sobě modré džíny a tmavé boty. Z místa bydliště v Praze 4 odjel stříbrným osobním vozidlem značky Mercedes Benz B 200 CDI s registrační značkou 3C5 0600.

Pomůžete?

Policie po muži stále pátrá a žádá veřejnost o pomoc. Pokud jste ho viděli nebo víte, kde se nachází, volejte linku 158. „V současné chvíli nemáme žádný poznatek nebo indicii, že by měl být muž nebezpečný pro své okolí,“ sdělil policejní mluvčí Jan Rybanský. 

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky Centra krizové intervence na čísle 284 016 666 nebo kontaktujte nejbližší centrum sociálních služeb. Pro děti a mladistvé funguje na čísle 116 111 Linka bezpečí. Služby jsou poskytovány nonstop.