Ze série krádeží byl obviněn čtrnáctkrát trestaný recidivista. „Drogista“, jak se muži trefně přezdívalo, byl schopen obstarat jakékoliv drogistické zboží. Lup pak prodával, aby si mohl obstarat jídlo a drogy. 

Kriminalisté mají k dispozici kamerové záznamy, které pomohly k usvědčení muže. Zloděj vždy vešel do prodejny a v momentě, kdy nebyl pod dozorem, vzal vybrané zboží a schoval ho pod oblečení. Pak prodejnu rychle opustil. Kromě pleťových krémů a parfémů kradl recidivista i elektrické zubní kartáčky a zastřihovače vlasů. 

Video
Video se připravuje ...

Kriminalisté dopadli čtrnáctkrát soudně trestaného recidivistu, který kradl v pražských drogériích. Policie ČR

Motivem krádeží byl nedostatek finančních prostředků. Muž byl na svobodu propuštěn v lednu a neměl žádné peníze, aby si mohl obstarat jídlo a drogy, musel krást. Kriminalistům popsal svůj typický den – dopoledne odpočíval, pak vyrazil na oběd. Když se posilnil, vydal se na lup do pražských drogérií. Poté, co zboží prodal, mohl si zajistit dávku pervitinu.  

Pomůžete?

Kriminalistům se podařilo objasnit zatím deset případů krádeží, kterými si muž přišel na 50 tisíc korun. „Jelikož obviněný vypověděl, že takto trávil většinu svých dnů na svobodě, až do svého zadržení a umístění do vazby, kriminalisté se obracejí na veřejnost, zejména na personál drogérií, s žádostí o oznámení případné další trestné činnosti tohoto recidivisty, ke které mohlo dojít od ledna do října letošního roku,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Pokud muže poznáváte, volejte na linku 158.

Fotogalerie
7 fotografií