Policisté z Útvaru rychlého nasazení, speciálního útvaru, jenž zakročuje proti teroristům, únoscům lidí a dopravních prostředků, nebezpečným pachatelům organizované trestné činnosti a pachatelům zvlášť závažných úmyslných trestných činů, prováděli krátce po čtvrté ráno zásah v jednom z bytů na pražském Střížkově. „Můžeme potvrdit, že při realizaci došlo k použití zbraně příslušníkem URNA, jedna osoba byla zraněna. Byla jí poskytnuta první pomoc, jednalo se o cizince,“ popsal Blesku mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík s tím, že okolnostmi střelby se zabývají. „Na místě stále probíhají služební úkony. Stejně jako to bývá u všech takový zákroků, i v tomto případě dojde k jeho důslednému vyhodnocení,“ uvedl v pondělí ráno.

Na žádost policie na místo ihned po střelbě přijel také lékař, inspektor a záchranářská posádka. „Záchanáři ošetřili 25letého muže se střelným poraněním, byl ve vážném stavu. Uvedli ho do umělého spánku, zajistili dýchací cesty a převezli ho do vinohradské nemocnice na ARO,“ řekla Blesku mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Kvůli čemu policisté muže zatýkali, Moravčík odmítl komentovat, podle informací Blesku policisté zasahovali i na dalších místech v Praze, například v Letňanech.

Obchod s drogami?

Agentura Aktu.cz uvedla, že razie souvisí s obchodem s drogami, postřelený muž měl být Ukrajinec. Organizovaná skupina údajně distribuovala extázi, pervitin či amfetamin, pro vzájemnou komunikaci používala speciální aplikaci. Aktu.cz uvedlo, že další zákrok proběhl také ve Zdibech, kde byl zadržen další ze skupiny. Ta měla používat také speciální lis na výrobu extáze, jenž byl schopen vyrobit až tisícovku tablet za hodinu.

Fotogalerie
7 fotografií