O případu vraždy, která se odehrála na území Prahy, informovalo státní zastupitelství minulý týden bez bližších podrobností. Česká tisková kancelář uvedla, že dle jejích zdrojů je podezřelou zubařka ze středních Čech, Deník následně napsal, že se jedná o zubařku z Kutné Hory. 

Z krutého činu byli obviněni dva lidé, zda je jednou z nich právě kutnohorská zdravotnice, není jasné. „Policejní orgán zahájil dne 5. října tohoto roku trestní stíhání dvou fyzických osob pro jednání, ve kterém je v současné době spatřován trestný čin vraždy. Obětí byla jedna fyzická osoba, kdy k jejímu usmrcení došlo na území hl. m. Prahy,“ uvedl v návaznosti na dotazy médií mluvčí MSZ v Praze Aleš Cimbala.

„Zdejší státní zastupitelství je ve věci činné jako státní zastupitelství vykonávající dozor nad zachováním zákonnosti v přípravném řízení. Obě obviněné osoby jsou na základě rozhodnutí soudu ve vazbě. Veřejnosti tedy nehrozí v této souvislosti žádné nebezpečí,“ dodal s tím, že bližší informace nyní zveřejňovat nebude. 

Deník uvedl, že právě 5. října, tedy v den, kdy oficiálně začalo stíhání, zavřela kutnohorská zubařka svou ordinaci. Údajně měla být příznivkyní sekty či náboženského spolku, v případu podle důvěryhodného zdroje serveru hraje roli také ženin partner. 

Za vraždu hrozí podle trestního zákoníku v základní sazbě deset až 18 let vězení. Sazba se zvyšuje na 12 až 20 let, pokud je vražda předem promyšlená. Ještě přísnější potrestání - 15 až 20 let nebo i výjimečný trest - hrozí pachatelům, kteří zavraždí více lidí či dítě nebo kteří například vraždí v úmyslu získat majetkový prospěch.

Video
Video se připravuje ...

Insta Crime Podcast: Podcast: Balíkový vrah Vostárek zavraždil a rozřezal přítelkyni Červený, Chebotareva