Velice politováníhodná událost se stala 4. října kolem 13:38 hodin. Jak přesně k ní vlastně došlo, respektive z jakých důvodů, nyní zkoumají pražští policisté, kteří se obrací s prosbou o pomoc na svědky nehody. Ti by mohli pomoci rozklíčovat, zda řidič ženu náhodou třeba přehlédl, nebo jestli vystupovala či nastupovala na poslední chvíli – zkrátka jak se do prostor dveří v okamžiku jejich uzavírání žena dostala.

Vlekl ji pár metrů

„V Makovského ulici v Praze 6, na zastávce Sídliště Řepy ve směru do centra řidič autobusu č. 164 přivřel do zadních dveří chodkyni a následně se rozjel,“ informuje policejní mluvčí Jan Rybanský. „Vůz táhl ženu uvězněnou ve dveřích přibližně pět metrů, než zastavil, a ona spadla na vozovku. Pádem došlo k vážnému zranění, které si vyžádalo odvoz do nemocnice.“

Celé události byli přítomni očití svědkové, kteří se ale z různých důvodů nemohli na místě zdržet do příjezdu policie. „Od těchto cestujících bychom přivítali případná svědectví, která by osvětlila, jak k celé události došlo. Žádáme je, aby se přihlásili na linku 158,“ prosí mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Takto dopadne člověk, který se za jízdy nedrží a tramvaj prudce zabrzdí. Veronika Foltová

Fotogalerie
5 fotografií