Muž přepadl taxikáře minulé pondělí kolem půl čtvrté odpoledne. Nastoupil do vozidla jako zákazník a vzápětí začal řidiči vyhrožovat násilím, aby z auta vystoupil. Taxikář vůz opustil, ani si nestačil vzít své věci včetně mobilního telefonu.

Poté, co muž s kradeným autem odjel, taxikář zamířil na policii, kde krádež ohlásil. Nebyl čas ztrácet čas a policisté se okamžitě dali do pátrání. „Dvě minuty po tomto oznámení přijal operační důstojník zprávu o dopravní nehodě v podzemních garážích v Praze 7, kde se měl nacházet agresivní řidič,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Když na místo přijeli policisté, zjistili, že se jedná o zloděje taxíku. Ten vjel do podzemních garáží, kde prorazil závory a následně narazil do betonových sloupů. Vozidlo poté začalo hořet. 

Dopravní nehody

Za pouhých pár minut svou zběsilou jízdou gauner ohrožoval další řidiče, a dokonce stihl způsobit dvě dopravní nehody. „Řidič s odcizeným vozidlem například projel ulicí Na Florenci směrem do ulice Sokolovská, kde objel autobus MHD a za ním stojící automobil a následně ohrozil několik chodců, kteří přecházeli na zelenou,“ popsala Siřišťová. Do protisměru vjel v ulici Ke Štvanici, kde ohrozil protijedoucí vozidlo. Následně se mu „podařilo“ srazit motorkáře. Na Dvořákově nábřeží ohrožoval chodce, když před přechodem předjel stříbrné auto. Na Mánesově mostě divoká jízda pokračovala vjetím na chodník, kde se zrovna pohybovalo několik chodců. 

Řidič nadýchal více než dva a půl promile a test na drogy měl taktéž pozitivní. Muž má navíc zákaz řízení až do roku 2024. Policisté pátrají po svědcích i řidičích, které muž svou jízdou 19. září kolem půl čtvrté odpoledne ohrozil. Pokud máte jakékoliv informace, volejte na linku 158. Gaunerovi hrozí až 8 let vězení. 

Video
Video se připravuje ...

Zběsilá jízda zloděje taxíku. (19. září 2022) Policie ČR

Fotogalerie
8 fotografií