Případ, kvůli němuž měli kriminalisté na mladíka spadeno, se odehrál v červnu v pražských Kobylisích. Muž tam brutálně přepadl mladistvého chlapce! „Za užití násilí se jej snažil oloupit o batoh. To, že se poškozeného zastali kolemjdoucí, mu vůbec nevadilo a po chvíli v napadání pokračoval,“ popsala policejní mluvčí Vioelta Siřišťová. Nebohý chlapec chtěl pak před násilníkem utéct a vběhl do autobusu, kde ho začal bránit jeden z cestujících - teprve pak ho muž přestal napadat.  

Policisté po agresorovi začali pátrat, neměli to ale jednoduché - muž totiž přespával na různých místech Prahy, dlouhodobě se nikde nezdržoval. Nakonec se jim ale jeho úkryt podařilo zjistit, ve středu ráno se proto pustili do akce. Násilníka našli v autě spolu s jeho kamarády, přespávali tam ve spacácích. Policisté už dopředu věděli, že muž je feťák, nemá problém použít násilí, navíc má za sebou už dvě loupeže, domnívali se proto, že by mohl být ozbrojen. 

Poté, co neuposlechl zákonných výzev k otevření vozidla, ve kterém přebýval se svými kumpány, kriminalisté použili donucovací prostředky. Kromě hrozeb namířenou střelnou zbraní museli kriminalisté z pražské Palmovky použít i teleskopický obušek k rozbití okénka u vozidla. Jeho společníky pak zajistili pro neuposlechnutí výzvy úřední osoby,“ popsala mluvčí. Násilníka obvinili z loupeže, skončil ve vazbě a hrozí mu desetileté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Kriminalisté dopadli muže, který přepadl mladistvého. (31. srpna 2022) Policie České republiky

Fotogalerie
6 fotografií