Fotbalisté pražské Slavie se minulý týden ve čtvrtek utkali doma v odvetě závěrečného předkola Evropské konferenční ligy s týmem Raków Čenstochová. Na oblast kolem stadionu v pražských Vršovicích proto dohlížely stovky policistů. Právě do míst nedaleko stadionu Slavie v tu dobu vjel jednačtyřicetiletý muž za volantem kradené Škody Octavia. Hlídkující policisté si podezřelého vozu brzy všimli.

„Rozhodli se ho proto zastavit a zkontrolovat, nicméně řidič jim začal ujíždět. Po krátkém pronásledování vjel vůz do slepé uličky, a tím jeho ujíždění skončilo,“ popsal situaci Daněk. „Muž se z auta ještě pokusil utéci, ale hlídka ho za použití donucovacích prostředků zadržela,“ uvedl.

Policisté pak zjistili, že zadrženým je recidivista, který má 15 záznamů v trestním rejstříku. Muž se na místě podrobil testu na drogy, který byl pozitivní, a ukázalo se, že nemá řidičský průkaz. V autě policisté našli drogy, nářadí pro vloupání a rovněž rozstříhané registrační značky, které podle Daňka slouží k maskování kradených aut. „Kradené vozidlo bylo vráceno zpět jeho majiteli,“ doplnil mluvčí policie.

Video
Video se připravuje ...

Muž vjel s kradeným autem do místa, které hlídaly stovky policistů. Policie České republiky

Fotogalerie
6 fotografií