Policisté si na lince 158 vyslechli ve středu oznámení o tom, že na Slovanském ostrově se pohybuje cizinec, který je k ostatním agresivní. Na místo hned vyrazila hlídka a muže našla, ten před nimi ale skočil do řeky a snažil se uplavat!

„Muži zákona využili toho, že byl v té chvíli poblíž muž na šlapadle, požádali ho o spolupráci a začali plavce pronásledovat. Každý, kdo se někdy svezl na šlapadle, asi uzná, že to není zrovna nejobratnější stroj, a plavec měl proto chvíli výhodu v manévrování, rychle měnil směr plavání a nedařilo se ho lapit,“ popsal kuriózní zásah policejní mluvčí Jan Daněk.

Nakonec pomohl policistům ještě další dobrovolník, který byl na místě s motorovým člunem. Muže zákona vzal na palubu a gaunera společně dostihli, to už neměl šanci. „Policisté pro něj skočili do vody, podařilo se jim ho zpacifikovat, vytáhnout na loď a následně na břeh,“ popsal mluvčí.

Cizinec skončil v nemocnici - dostal totiž epileptický záchvat. „Až bude z nemocnice propuštěn, tak s ním budou policisté řešit jeho jednání jak před jejich příjezdem, tak i následný pokus o uplavání,“ dodal Daněk.

Fotogalerie
6 fotografií