Pitva prokázala, že se chlapeček narodil živý. Kriminalisté zmiňovanou ženu obvinili z trestného činu vražda a dnes (v pátek 20. května, pozn. red.) podají podnět na její vzetí do vazby. Obviněná se k činu přiznala,“ řekla Blesku už dříve mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová.

Státní zástupkyně následně podala návrh na vazbu, kterému soud vyhověl. „Trestní stíhání obviněné je vedeno vazebně. Do vazby byla obviněná vzata Obvodním soudem pro Prahu 5 dne 21. května 2022, a to z důvodu vazby útěkové (která mimo jiné zohledňuje též hrozící vysoký trest),“ sdělil Blesku Cimbala s tím, že nyní probíhá vyšetřování. „S ohledem na neveřejnost přípravného řízení a též s ohledem na předmět trestního řízení nebudu k věci nyní poskytovat žádné další bližší inforamce,“ dodal.

Chlapečka našli ve středu 18. května večer v lesíku poblíž ulice Na Popelce. Jeho tělíčko bylo zabalené a zakryté větvemi. Na místě zasahovala záchranka i koroner, kriminalisté z oddělení vražd na místě našli i Renatu. „Ženu jsme převezli na gynekologické oddělení motolské nemocnice,“ řekla mluvčí záchranářů Jana Poštová. Policie pak potvrdila, že zná totožnost matky.

Blesk den po nálezu miminka hovořil s mužem, jenž se s Renatou seznámil krátce předtím, než porodila. Ten uvedl, že žena byla závislá na pervitinu, dítě porodila šest týdnů před termínem. „Přišla sem za kamarádkou Bárou, že je těhotná a že nemá kam jít, protože ji vyhodili někde z Krejcárku. Bylo to v pátek a už v sobotu večer mi říkala: Tak to mám za sebou,“ popisoval Blesku Pavel B.

Bára ji u sebe nechala s tím, že u ní smí zůstat do porodu. „Ona na jeden den odešla pryč, druhý den ráno přišla s tím, že už porodila, že dítě má nová máma. Já jsem z toho úplně v pr*eli,“ uvedla už ve středu večer na místě činu. Ženě za vraždu hrozí 15 až 20 let nebo i výjimečný trest, tedy doživotí.

Fotogalerie
35 fotografií