Filip se spolu se svou přítelkyní vracel v úterý pozdě večer, chvíli před půlnocí, domů na Žižkov, když si na zastávce ve Vodičkově ulici všiml dvou mužů, kteří podle něj obtěžovali dvě mladé dívky. „Chvíli nám nebylo jasné, jestli se znají, ale celé to bylo podezřelé. Pak se jeden z těch chlápků, který měl asi dva metry, zeptal, kolik jim je let. Odpověď byla 15. Asi minutu se o tom ještě ujišťoval, prý ale fakt 15,“ popsal Filip situaci, kterou na vlastní oči viděl.

Skupinka pak společně nastoupila do tramvaje číslo 14, Filip je následoval, vystoupili na Bílé labuti. Čtveřice se zastavila nakoupit alkohol ve večerce a pak všichni zamířili do hotelu. „Šokující pro mě bylo, že na recepci strávili asi 20 minut (očividně si platili pokoj až na místě) a personál hotelu ani nenapadlo se zeptat, co tam dělají ty holky, nebo zkontrolovat všem občanky,“ uvedl Filip.

Zahlédl ještě, jak čtveřice společně nastoupila do výtahu, načež zavolal policii. Uvedl, že si byl vědom, že se může jednat o nedorozumění, ale nechtěl riskovat opačný scénář. „I kdyby tam byly ty holky dobrovolně, jsou to furt děti. Tak jsem volal,“ popsal.

Policisté podle něj dojeli na místo po 16 minutách a hned vyrazili dovnitř. Podle Filipa nejdřív našli dívky, které odvezli, pak i dva muže. „Policista, se kterým jsem pak mluvil, říkal, že přijeli na poslední chvíli. Nevím moc, co k tomu říct víc než tohle – prosím, koukejte kolem sebe, poslouchejte a dávejte na sebe navzájem pozor,“ dodal.

Policie: Žádné protiprávní jednání

Podle policejního mluvčího Jana Daňka však k žádnému protiprávnímu jednání nedošlo. „Přijeli jsme na místo a situaci zkontrolovali. K ohrožení mravní výchovy ani jinému protiprávnímu jednání nedošlo,“ řekl Blesku. Dívkám podle něj bylo 14 let a byly na útěku z diagnostického ústavu. „Neměly kde spát, tak se s chlapci dohodly, že jim zaplatí nocleh,“ dodal.

Muži podle něj byli pod vlivem alkoholu, dívky ne, měly prý také pokoj samy pro sebe, zatímco muži měli spát v jiném. „Dívky byly přepraveny zpět do diagnostického ústavu. Dle provedeného výslechu a zjišťování skutkové podstaty k protiprávnímu jednání nedošlo, všechny zainteresované strany vypověděly, že nikdo nikoho k ničemu nenutil,“ dodal mluvčí.