Obdélníkové Tachovské náměstí se nachází u Koněvovy a Husitské ulice v místě vyústění tunelu pro pěší propojujícího Žižkov s Karlínem. V současné době je prostranství nevzhledné, stojí na něm zídky blokující průchod a budova bývalých veřejných záchodků. Úpravy náměstí radnice připravuje nejméně od roku 2013.

Demolice

Podle informací ve věstníku má být nevyužívaná budova zbourána a radnice na náměstí plánuje vybudovat novou středovou plochu, doplnit zeleň a zbourat opěrné stěny a mostek nad průchodem směrem na Vítkov. Úpravy mají zlepšit napojení na cyklostezku kolem Vítkova i na samotný vrch, kam má vést nové schodiště.

Praha 3 plánuje také úpravy dalších náměstí. Letos by měla začít více než 20 let připravovaná přeměna náměstí Jiřího z Poděbrad, kterou podle projektu připraveného žižkovskou radnicí uskuteční magistrát. Ten připravuje také úpravy vrchu Vítkov. Letos by podle dřívějšího vyjádření starosty Prahy 3 Jiřího Ptáčka (TOP 09) měly začít rovněž úpravy horní části Žižkova náměstí. Radnice také v soutěži vybrala studii přeměny náměstí Jiřího z Lobkovic, podle které nechá připravit projekt úprav. V minulých letech již městská část opravila například Komenského nebo Kostnické náměstí.

Video
Video se připravuje ...

Červený koberec vandalové zničili během dvou dní od instalace. Ve čtvrtek by měl být zase zpět.19.06.2018 Eva Fornálová

Fotogalerie
7 fotografií