Na případu loupežných sérií v posledních dnech usilovně pracovali pražští kriminalisté. Dvojice loupila se zbraní v ruce ve třech trafikách v Praze 3, 4 a 10,  v sázkové kanceláři v Praze 9 i v potravinách v Měchenicích.

Video
Video se připravuje ...

Kriminalisté rozkryli sérii loupežných přepadení Policie ČR

Namířená zbraň

Všechny objekty si lupiči nejdříve vytipovali a vybrali pouze ty, ve kterých obsluhovaly ženy. Jeden z dvojice mířil střelnou zbraní na obsluhu a přitom si do tašky soukal kartony cigaret a hotovost z pokladen. V některých případech si „přivlastnil“ i peněženky obětí. Druhý z dvojice během celé akce hlídal vchod.

Povedenou dvojici se kriminalistům podařilo načapat jen pár hodin po jejich poslední akci v sázkové kanceláři. Devětatřicetiletý muž zrovna odcházel z kasina, kde prohrál většinu uloupených peněz. K autu už nedorazil, na ulici na něj totiž čekali kriminalisté a muže na místě zadrželi. „Prohlídkou jeho vozidla nalezli střelnou zbraň a prostředky k maskování,“ řekla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Druhý lupič, sedmatřicetiletý muž, se kradené peníze pokusil zhodnotit na herním automatu v Praze 5. 

„Oba nebezpeční pachatelé byli převezeni na policejní služebnu, kde kriminalisté prověrkou minulosti zjistili, že se jedná o recidivisty. Starší z nich si za obdobnou trestnou činnost v minulosti odpykal mnohaleté tresty odnětí svobody. Mladší z dvojice není nikterak pozadu, jeho trestní rejstřík eviduje sedmadvacet trestů za majetkovou trestnou činnost,“ uvedla Siřišťová.

Lupiči způsobili škodu ve výši 250 tisíc korun. Muži se k sérii loupeží přiznali, nyní jsou ve vazbě a hrozí jim až deset let v base. 

Video
Video se připravuje ...

Lupiči přepadli tři trafiky a jednu sázkovou kancelář. Dvojce skončila ve vazbě a hrozí ji až desetiletý pobyt za mřížemi. Policie ČR

Fotogalerie
7 fotografií