Hlídka strážníků si všimla podezřelé jízdy v neděli krátce před desátou hodinou večerní Patočkově ulici v Praze 6. Strážníci měli podezření, že řidič před jízdou požil alkohol. Špatná artikulace řidiče tomu jen nasvědčovala. Muž se bránil a tvrdil, že měl před jízdou pouze Red Bull. Po provedení dechové zkoušky s hodnotou 2,8 promile byla situace jasnější. 

Video
Video se připravuje ...

Nekoordinovaná jízda řidiče v Patočkově ulici v Praze 6. Nadýchal 2,8 promile Městská policie Praha

Dalšího neposlušného řidiče pod vlivem alkoholu řešili strážníci z Prahy 1. Zaujalo je kličkující auto na silnici v Hybernské ulicii. Nešlo jinak než řidiče zastavit a zkontrolovat. Nekoordinovaná jízda čtyřiatřicetiletého řidiče měla svůj důvod - nadýchal přes 0,3 promile.

Také hlídka v Praze 2 řešila opilého řidiče, a to dokonce v brzkých ranních hodinách. V Mánesově ulici řádil opilý řidič, který nerespektoval dopravní značení. Test na alkohol ukázal přes 1,3 promile.

Opilá řidička

Předchozí den byl pro strážníky rovněž výživný. Řidiče posilněného alkoholem si všimli v Praze 12. Devětadvacetiletý muž nadýchal přes 2,4 promile. Bez řidičského průkazu a pod vlivem alkoholu ohrožovala nebezpečnou jízdou jednadvacetiletá řidička sebe i okolí. Více než 1,1 promile ukázala provedená dechová zkouška. „Všechny uvedené případy podezření na spáchání trestného činu strážníci předali k dořešení státním kolegům,“ uvedla mluvčí městské policie Jiřina Ernestová.

Fotogalerie
4 fotografie