Dva mladíci se s cizinci seznámili v jednom z barů v Bartolomějské ulici v Praze 1, kde se jejich zábava protáhla až do ranních hodin. Jeden z cizinců nabídl, že by se všichni mohli přesunout k němu do bytu a tam v zábavě nerušeně pokračovat. Do pronajatého apartmánu, kam společně kolem půl sedmé ráno vyrazili, nakonec nedošli.

Video
Video se připravuje ...

Cizinci lákali mladíky do pronajatého apartmánu. V centru Prahy je zmlátili a okradli Policie ČR

V nedaleké Lázeňské ulici jeden z cizinců zčistajasna dal pěstí do obličeje mladíkovi, který evidentně nic nečekal a upadl na zem. Poté do něj oba dva muži začali kopat a snažili se mu ukrást jeho mobilní telefon. Útoku se neubránil ani druhý mladík, který rovněž dostal pár kopanců a přišel o svůj mobil. 

Zlomená čelist

První napadený mladík skončil s tříštivou zlomeninou čelisti a přišel o tři zuby. „Útokem navíc došlo k poškození velmi drahých rovnátek, které měl poškozený napevno přidělané na zubech. Celková škoda způsobená oběma útočníky tak byla předběžně stanovena na více než sto padesát tisíc korun,“ řekl mluvčí policie Richard Hrdina. Několik podlitin a menší tržnou ránu na obličeji si odnesl druhý napadený.

Aby se mohli dát policisté okamžitě do práce, museli mladíci popsali oba útočníky. Akce proto byla rychlá a vyplatila se. Agresory a podvodníky policie zadržela po osmé hodině večerní před hotelem ve Strašnicích zrovna ve chvíli, kdy nasedali do auta s řidičem, který je měl odvézt do jejich rodné země. 

„U jednoho z podezřelých byly při prohlídce nalezeny oba odcizené mobilní telefony, které zabalil do hliníkové fólie, a to kvůli znemožnění jejich lokalizace,“ řekl Hrdina. Oběma mužům hrozí až dvanáct let za mřížemi.  

Fotogalerie
4 fotografie