Hluk v sobotu pozdě večer vytočil obyvatele Prahy 6. Skupinka sedmi mladých lidí, kteří v místní hospodě slavili narozeniny, se totiž přesunula do ulic a rušila noční klid. Když začali demolovat dopravní značky, zavolali na ně občané městskou policii. „Strážníci zastihli sedmičlennou skupinku v ulici Na Pískách. Při kontrole totožnosti vyšlo najevo, že dva z nich ještě nedovršili 18 let. Zjevně nechtěli trhat partu a na oslavě, která proběhla v nedaleké hospodě, si nějakou tu skleničku dali,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Mladík nadýchal přes 1,5 promile, dívka o promile méně. Že by demolovali značky, všichni popřeli, svědek ale hlídce potvrdil, že právě tuto skupinku u značek viděl. „Hlídka místo zkontrolovala a značení bez zjevného poškození vrátila do původního stavu. Protože zdravotní stav mladistvých nebyl akutní, přijeli si je vyzvednout rodiče,“ dodala mluvčí.

Na místo přijela také matka chlapce, který narozeniny slavil. Uvedla, žebyla s manželem do 21. hodiny ve stejné restauraci a věděla o konzumaci alkoholu mladistvých. „Zjištěnými přestupky, včetně provozovny, kde k podávání alkoholu docházelo, se nyní bude zabývat správní orgán,“ uvedla Seifertová.

 

Video
Video se připravuje ...

Skupinka mladých slavila 4. února 2022 na ulici, ničili značky. Městská policie Praha

Fotogalerie
5 fotografií