Na ten den Šárka nikdy nezapomene. 25. září 2008 jako obvykle obsluhovala v herně v Hloubětíně, na automatech tam hráli muž se ženou. Jenže se jim nedařilo - prohráli vše, co do přístrojů naházeli. Svůj vztek si pak vybili na nebohé barmance. Muž ji mlátil a kopal, dokud neupadla do bezvědomí, žena mu podávala z baru lahve, kterými na Šárku útočil. Dvojice pak z trezoru sebrala 67 tisíc a zmizela. 

Na místo nejprve dorazila hlídka pohotovostní motorizované jednotky, která hned zavolala sanitku. „Pamatuju si to doteď. Záchranáři si mě převzali mezi 7 a 7:30 ráno. Položili mě do sanitky a já je nejprve poprosila, jestli můžeme 15 až 20 minut zůstat na místě. Ukradli mi totiž i telefon a já jsem potřebovala počkat na kolegyni, která mě měla střídat. Bylo pro mě důležité zavolat mojí mámě dřív, než to udělá policie, aby neměla strach,“ popsala Blesku Šárka události osudného dne. 

V paměti jí nejvíc utkvěl mladý hnědovlasý zdravotník, kterému podle ní mohlo být kolem 24 let, byl pro ni jako anděl. „Při čekání mi vysvětlil, že mi musí píchnout kanylu, proč se to dělá a co mi v té kapačce dává. Když viděl, že se bojím, uklidňoval mě, že je ta hadička tenká a že to nebude bolet,“ popsala jeho citlivý přístup. „Když už jsme měli odjíždět, zeptala jsem se, jestli tam bude se mnou. Řekl, že ano, ať se nebojím, a ukázal na sedadlo za mojí hlavou. Zeptala jsem se, jestli může sedět vedle mě. Řekl, že by neměl, ale když chci, tak že si sedne vedle, a chytil mě za ruku,“ vzpomínala Šárka. 

Během cesty začala zmlácené Šárce třeštit hlava, zdravotník jí pečlivě vysvětlil, čím to je, a celou cestu se snažil s ní povídat. „Když bylo ticho, prostě řekl, že mám krásné vlasy,“ uvedla vděčná žena. 

Když dorazili do nemocnice, chtěla podle svých slov slézt z lehátka. „Oznámili mi, ať zůstanu ležet, že jsou all-inclusive a dovezou mě až ke dveřím. Cestou jsme se ještě smáli, že příště, až se uvidíme, budeme mít víno ve sklenicích, a ne já ve vlasech,“ dodala Šárka. Pak už ženu záchranáři předali personálu nemocnice Na Bulovce a popřáli jí hodně štěstí. 

„Chci mu poděkovat“

S tím, co se jí stalo, je dnes Šárka smířená. „Asi se to mělo stát. Říkám si, že je možná dobře, že se to stalo mně, a ne někomu, kdo by to třeba nemusel přežít,“ dodala.

Šárka teď svého zachránce, který jí jedny z nejnáročnějších chvil jejího života pomohl překonat, hledá prostřednictvím sociálních sítí, aby mu konečně mohla poděkovat za vše, co pro ni udělal. „I když je to spousta let... Neměla jsem možnost tomu klukovi poděkovat, ráda bych to udělala po letech,“ napsala na Facebooku s prosbou o sdílení.

Dvojici, která útočila, dopadli policisté zanedlouho - ženu našli v Olomouckém kraji, svého parťáka ještě stihla varovat, ten se ale pak na policii přihlásil sám. Za pokus o loupežnou vraždu vyfasoval muž šest let vězení, žena 6,5 roku vězení ve věznici s ostrahou.

Fotogalerie
20 fotografií