„Na Strakonické ulici směrem na Prahu se potácí podnapilý muž ve vozovce,“ tak znělo oznámení, které obdržela městská policie v pátek po osmé hodině večerní. Značně opilý muž měl nelehké ambice, chtěl přejít silnici, jeho stav mu to ale nedovolil a místo toho ohrožoval sebe i řidiče. 

Video
Video se připravuje ...

Agresivní opilec vulgárně nadával strážníkům. Když se je snažil napadnout, skončil v poutech Městská policie Praha

Hlídka městské policie muže uviděla na nedaleké zastávce MHD, opilec nebyl schopen stát a opíral se o zábradlí. Muž se strážníky komunikoval, nechtěl si ale sednout a neustále se snažil vstoupit na silnici. 

Skončil v poutech

„Dechovou zkoušku 47letý muž odmítl. V jednu chvíli se strážníkům, kteří ho jistili, vysmekl a při pádu si způsobil krvácivé zranění hlavy,“ uvedla mluvčí městské policie Jiřina Ernestová. Hlídka musela na místo přivolat záchranáře, kteří se po příjezdu snažili muže ošetřit. Opilec byl v sanitce agresivní, vulgárně nadával strážníkům i záchranářům, kteří se mu snažili pomoc. Trpělivost hlídce došla až když se je muž  snažil fyzicky napadnout a ničit vybavení záchranky. Muž skončil na lehátku v poutech. 

„Slovními urážkami častoval i personál v nemocnici, ošetření nakonec odmítl. Za doprovodu strážníků byl převezen na záchytnou stanici a jeho přestupkovým chováním se bude zabývat správní orgán,“ dodala Ernestová. 

Fotogalerie
3 fotografie