Vandal dělal nepořádek v sobotu na náměstí Republiky, tam povalil betonový koš a nevadilo mu ani, že ho sleduje hlídka městské policie. Na strážníky řval drzý cizinec „f*ck you“!

Hlídka muže vyzvala, aby koš uklidil a vrátil do původního stavu. „Cizinci se ale reakce strážníků nelíbila a velmi hlasitě to dával stále najevo, čímž upoutal pozornost kolemjdoucího, který si začal událost natáčet na mobil,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová. 

To muže rozčililo ještě víc a kolemjdoucího napadl! Vrhl se na něj a chtěl mu z ruky telefon vyrvat, v tu chvíli už však zasáhla hlídka městské policie. „Muže za pomoci donucovacích prostředků zpacifikovala. Totožnost cizince byla zjištěna až na policejní služebně, kam ho strážníci převezli. Za přestupek neuposlechnutí výzvy úřední osoby dostal pokutu ve výši pět tisíc korun.

„Zabiju tě“

Urážky a nadávky si museli o den dříve vyslechnout také strážníci v Praze 12. U Krhanické a Písnické ulice spal v pátek s lahví rumu namol zpitý muž. Místní proto zavolali hlídku městské policie. Po příjezdu strážníků nebyl muž vlivem alkoholu schopen ani mluvit. Nadávky a výhrůžky ale zvládl bravurně. Motorické schopnosti už byly horší - poté, co se pokusil vstát, ho nohy neposlechly a upadl na zem. Pak najednou vyskočil a pokračoval s výhrůžkami, které mířil na strážníky: „Já tě zabiju!“ křičel.

Takové chování si hlídka nenechala líbit a neurvalce zklidnila až nasazená pouta. „Vzhledem ke zranění, které si pádem sám způsobil, strážníci přivolali záchrannou službu, která 50letého stále agresivního muže za doprovodu hlídky převezla do nemocnice,“ řekla Seifertová. Po ošetření byl opilci proveden test na alkohol. Muž nadýchal 3,7 promile a byl převezen na záchytku. 

Video
Video se připravuje ...

Agresivní cizinec na náměstí Republiky řval na hlídku městské policie "fuck you", opilec v Písnici strážníkům vyhrožoval "Zabiju tě" Městská policie Praha

Fotogalerie
7 fotografií