Teploměr ukazoval v neděli večer sotva pár stupňů nad bodem mrazu. V chladném počasí po brněnském Králově Poli přesto už několik hodin bloudila a tápala mladá žena. „Pod horní vrstvou oblečení měla uvázaný šátek a v něm schouleného kojence,“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

V azyláku neuspěla

Strážníkům vysvětlila, že nemá kde přenocovat. „Po vášnivé hádce se rozešla s otcem dítěte a opustila jeho byt. Ujistila je přitom, že jí partner fyzicky neublížil ani toho večera, ani nikdy v minulosti. Vrátit už se k němu ale kvůli zásadním neshodám nechtěla,“ pokračoval Ghanem.

Mladá žena zkoušela najít dočasný domov v zařízení pro lidi bez domova, tam ji ale kvůli miminku nepustili. Kvůli pozdní hodině neuspěla ani v azylovém domě. Strážníci neváhali a rychle ji vzali do tepla na svou služebnu a začali pro ni rychle hledat vhodnější místo na přenocování.

Nejdojemnější chvíle

Při převazování šátku dala mladá maminka svoji několikatýdenní holčičku na chvíli pochovat jednomu ze strážníků (34), pro něhož to byl nesmírně pohnutý okamžik.

„Sám má totiž doma dvě malé dcerky a jedna z nich má stejné křestní jméno jako děvčátko. Tento okamžik popsal jako nejdojemnější situaci, kterou v uniformě zažil,“ pokračoval mluvčí strážníků.

Strážníci mezitím usilovně obvolávali všechna možná vhodná místa pro přenocování mladé ženy s dítětem. „Na konci byl úspěšný hovor do rodinného centra, kde mladou maminku i s několikatýdenní holčičkou před 23. hodinou přijali. Hlídka městské policie je tam osobně přepravila,“ dodal Ghanem.

VIDEO: Brněnští strážníci pomohli i ženě staršího věku, která ve svém bytě upadla a nedokázala se sama zvednout. Zůstala v něm zamčena.

Video
Video se připravuje ...

Brněnští strážníci se slanili do bytu zraněné seniorky. Městská policie Brno