Policisté zastavili řidiče kradeného vozu Audi Q7 s německou SPZ v úterý 9. listopadu kolem půl třetí odpoledne na Barrandovském mostě. Nejdříve řidič bez větších problémů zastavil, ale během chvilky si to rozmyslel, šlápl na plyn a ujel.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pronásledovali odcizené vozidlo, které před nimi ujíždělo z Prahy až do Říčan. Řidič se nezalekl ani výstřelů a během agresivní jízdy několikrát ohrozil další řidiče (16. listopadu 2021). Policie ČR

Srazil policistu

Agresivní řidič svou zběsilou jízdou narazil do policejního vozu. Aby toho nebylo málo, srazil na zem i zasahujícího policistu. Jeho kolega okamžitě zareagoval a několikrát vystřelil ze služební zbraně. Řidič se nenechal zastrašit a ujížděl směrem na dálnici D1.

„Vozidlo jede šílenou rychlostí,“ hlásili do vysílačky policisté, kteří řidiče pronásledovali. Na videu z pronásledování, které visí na sociální síti, je vidět agresivní jízda řidiče, který několikrát vjel do protisměru. Protijedoucí auta se jen se štěstím vyhnula srážce. „Kradeným vozidlem se řítil ulicemi a jen zázrakem se nikomu nic vážného nestalo,“ uvedla policie na sociální síti. Na dálnici se řidič policistům ztratil z dohledu.

„V průběhu pátrání ho policisté objevili v Říčanech, kde pronásledování pokračovalo několik kilometrů, a to až do obce Louňovice, kde bylo audi v jedné z ulic násilným způsobem za použití policejního rámu zastaveno a řidič zadržen,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. V autě spolu s řidičem byla žena, která je celostátně hledaná.

Po celou dobu zběsilé jízdy řidič nedodržoval dopravní předpisy a ohrožoval řidiče i chodce. Policie účastníky silničního provozu i chodce, kteří byli nebezpečnou jízdou ohroženi, prosí, aby kontaktovali linku 158. Dvacetiletému řidiči hrozí až osm let ve vězení za trestné činy násilí proti úřední osobě a obecné ohrožení.

Fotogalerie
10 fotografií