Během dvou zákroků zadrželi policisté čtyři lidi, kromě kila a půl marihuany zajistili také plynovou pistoli! Poprvé museli zasáhnout ve čtvrtek 28. října v městském parku Na Skalce v Praze 5 krátce po půlnoci. „Hlídka tam uviděla skupinku mužů, kteří se přehrabovali ve velkém černém pytli. Na tom by nebylo nic až tak zvláštního, kdyby se muži nedali před blížící se hlídkou na útěk,“ popsal podivné chování mužů policejní mluvčí Jan Rybanský. Jeho důvod se záhy vysvětlil - pytel by plný listů a palic marihuany!

„To není naše, jen jsme to tady našli!“ vymlouvali se muži s tím, že si obsah chtěli rozdělit. „Policisté následně v parku nalezli pár dalších pytlíků, které prchající muži ve strachu při útěku zahodili, k těm se však už neměli. Následná expertíza potvrdila, že se jedná o marihuanu v celkové váze přesahující jeden a půl kilogramu,“ upřesnil Rybanský.

Jen o několik dní později řešila tatáž hlídka podobný případ v ulici Kováků. „Kontrolovaný muž nezapíral a hlídce oznámil, že má u sebe nejen několik desítek gramů sušiny, což prozradil i typický odér, který se kolem muže linul, ale i plynovou pistoli na obranu,“ uvedl mluvčí. Policisté záhy zjistili, že muž není v oboru žádným nováčkem - při držení drog ho už několikrát načapali. Podezřelý skončil na stanici, tam se zjistilo, že marihuany má celkem 90 gramů. Chtěl ji prý prodat, aby si vydělal na nájem. 

Oba případy jsou prověřovány pro podezření z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, hříšníkům hrozí až jeden rok vězení.

Video
Video se připravuje ...

Policisté zadrželi několik mužů s více než 1,5 kg marihuany. Policie České republiky

Fotogalerie
8 fotografií