Vypadal jako obyčejný zákazník, když měl ale zaplatit za papírovou tašku, vytasil na pokladní nůž! Muž v černobílé bundě se dožadoval peněz v jednom z obchodů v Breitcetlově ulici v sobotu večer. Pokladní zachovala duchapřítomnost - začala křičet, což muže vylekalo a z místa činu utekl. 

„Na místo vyrazilo několik policejních hlídek pátrat po okolí a jedna z nich jela do prodejny. Tam získala podrobný popis podezřelého od prodavačky a předala ho ostatním kolegům v terénu, kteří po pachateli pátrali,“ popsala postup policistů jejich mluvčí Violeta Siřišťová.

Nedlouho po loupežném přepadení v obchodě přijali policisté na lince 158 další oznámení - tentokrát o podezřelém muži, který poblíž ulice Generála Janouška v Praze 9 nahlíží do aut. „Na místo se vydala pátrat hlídka z pohotovostní motorizované jednotky, která muže uvedeného popisu nalezla v ulici Ocelkova. Jelikož muž odpovídal popisu podezřelého, jak z uvedeného oznámení, tak z loupeže, policisté se ihned spojili s hlídkou, která v prodejně vytěžovala poškozenou. Ta ji potvrdila, že se opravdu jedná o muže, který je podezřelý z přepadení,“ dodala mluvčí.

20letý gauner skončil v poutech, na služebně se ke všemu přiznal. Za loupež mu hrozí až desetileté vězení. „Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby,“ uvedla Siřišťová.

Video
Video se připravuje ...

Muž s nožem přepadl prodavačku. (30. října 2021) Policie České republiky

Fotogalerie
6 fotografií