Dotyčný přišel do zlatnictví na Václavském náměstí 8. října krátce po šestnácté hodině. Předstíral, že je zákazník a má zájem o nějaký klenot. Nic netušící a ochotný prodavač muži nabízel vystavené zboží. Ve chvíli, kdy se prodavač otočil, aby „zákazníkovi“ ukázal další kousek, zloděj neváhal a zlatý řetízek, který ležel na pultu, šlohl. 

Video
Video se připravuje ...

Kriminalisté pátrají po dvou mužích, kteří odcizili ze zlatnictví na Václavském náměstí zlatý řetízek v hodnotě osmdesáti tisíc korun. Policie ČR

„V rámci vyšetřování případu kriminalisté z 3. oddělení Prahy I zajistili několik kamerových záznamů, na kterých je zachycena jak samotná krádež, tak útěk pachatele,” uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina. Ze zlatnictví zloděj utíkal přes Václavské náměstí, kde se k němu přidal druhý muž. Společně pak pokračovali na Hlavní nádraží, kde nastoupili do metra.

Tetování

Kriminalisté zatím nemají žádnou jinou stopu, proto žádají veřejnost o pomoc. „Samotný pachatel měl na sobě v době krádeže tmavou bundu, pod ní bílé tričko, riflové kalhoty světle modré barvy a přes rameno měl pověšenou pánskou kabelu hnědé barvy. Byl holohlavý a na krku měl zezadu výrazné tetování,“ uvedl popis pachatele Hrdina.

Zlodějův komplic měl na sobě černou mikinu a světlé kalhoty. Zloděj si během útěku sundal bundu, ze záběrů je zřejmé jeho tetování na rukou. Pachatelům hrozí až dva roky v base. Pokud muže poznáváte, volejte linku 158, nebo se obraťte na kteroukoliv služebnu PČR.

Fotogalerie
5 fotografií