Policie dostala ve středu večer oznámení, že do prodejny v Praze 10 přišel muž ve středních letech, na prodavačku namířil pistoli a vyžádal si vydání peněz. Prodavačka mu ve strachu o život dala několik tisíc korun z pokladny a muž utekl.

Několik policejních hlídek začalo chvíli poté pátrat v okolí, jedna hlídka vyslechla prodavačku. „Byla sice v šoku, ale policistům dokázala lupiče dobře popsat,“ uvedl Daněk.

„Několik minut po přepadení si jedna z hlídek pohotovostní motorizované jednotky všimla v Bělocerkevské ulici na autobusové zastávce muže, který vyběhl ze křoví a nastoupil do autobusu. Muž byl oblečený pouze do trika s krátkým rukávem, což policistům přišlo podezřelé, jelikož venku bylo jen pár stupňů nad nulou,“ poznamenal policejní mluvčí.

Autobus s podezřelým mužem sledovali, po chvíli se ukázalo, že popis souhlasí a mohou ho zadržet. "Jelikož měl být ozbrojený, tak se na místo sjelo více hlídek a zadržení proběhlo v autobuse za použití hrozby namířenou střelnou zbraní," popsal zásah mluvčí.

Muž se k loupeži přiznal, policistům vydal uloupené peníze a ukázal místo, kde odhodil kuličovou pistoli a oblečení, které měl při přepadení na sobě. „Muž je nyní stíhaný pro trestný čin loupež, za který mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodal Daněk.

Ilustrační foto.
Autor: Blesk: Václav Burian