Otřesného napadení řidičky autobusu se 16. června krátce před půl desátou večer dopustil muž v autobuse 224 na zastávce Breitcetlova. „Muž neměl po dobu jízdy v autobuse nasazenou ochranu dýchacích cest, na což byl upozorněn řidičkou autobusu. Na to muž reagoval tak, že řidičku chytil za vlasy a snažil se ji vytáhnout z kabiny řidiče,“ popsala šílenou reakci policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

V autobuse v tu dobu naštěstí jeli i další cestující, kteří hned duchapřítomně zareagovali. „V jednání mu zabránil cestující (37) a dosud neznámá žena, která podezřelému nastříkala do obličeje pepřový sprej,“ dodala mluvčí. Právě po této ženě teď kriminalisté pátrají, je v případu klíčovou svědkyní. Policisté žádají, aby se ozvala na linku 158, případně navštívila nejbližší policejní služebnu. „Zároveň žádáme i ostatní svědky tohoto případu, aby se nám ozvali. Děkujeme,“ uvedla Siřišťová.

Útočník je podezřelý z výtržnictví, hrozí mu až tři roky vězení – v posledních třech letech byl totiž už za podobný trestný čin potrestán.

Fotogalerie
3 fotografie