Na falešného taxikáře narazili pražští strážníci Taxi týmu v Křižovnické ulici v Praze 1 při standardní kontrole. Mladík byl pořádně zaskočený a jeho drzost neznala mezí. Neměl totiž řidičský průkaz!

Video
Video se připravuje ...

Falešný taxikář jezdil v centru Prahy a bez řidičáku Městská policie Praha

„Protože mladík nikdy nevlastnil řidičské oprávnění, je zcela logické, že nemohl mít ani oficiálně evidované vozidlo na přepravní službu, stejně jako průkaz řidiče taxislužby, stejně jako evidenční nálepku," řekla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. 

Mladík vyrazil do ulic v tmavém mercedesu, evidenční nálepka se ale strážníkům nezdála. Když ho kolem půl třetí ráno Taxi tým zastavil, bylo jasné, že nálepka je pouze napodobenina, chyběl i viditelně umístěný průkaz řidiče taxislužby. Mladík předložil jen občanský průkaz, jiné potřebné doklady u sebe neměl. A ani mít nemohl. 

Neměl řidičák

„Kontrolou evidencí strážníci zjistili, že 18letý mladík nikdy nebyl držitelem řidičského oprávnění," potvrdila Seifertová. „Chtěl jsem si jen trochu přivydělat," vysvetlil své počínání falešný taxikář. Nálepku podvodníkovi obstaral kamarád, jeho jméno ale odmítl sdělit.  „Přivolaná státní policie mladému muži další jízdu zakázala, strážníci mu odebrali svítilnu i napodobeninu a zjištěné přestupky oznámili správnímu orgánu," dodala mluvčí. 

Fotogalerie
4 fotografie