Chtěla mu pomoci, místo toho se dočkala pokusu o znásilnění! 49letá žena se ve čtvrtek kolem páté ráno vracela z večírku domů. V Resslově ulici – nedaleko svého domu – si všimla, jak na zemi leží muž. „Zeptala se ho, zdali nechce zavolat taxíka, slov díků se však nedočkala, muž ji odbyl, a tak pokračovala v cestě dál,“ popsal situaci policejní mluvčí Jan Rybanský.

Jenže to zdaleka nebylo všechno. Muž záhy vstal a nebohou ženu začal pronásledovat. „Následně počkal, než otevřela hlavní vchod, zatlačil ženu do chodby a začal se na ni sápat. Povalil ji na zem, rukou jí zacpal pusu a osahával ji na intimních partiích těla,“ popsal chvíle hrůzy mluvčí.

Žena naštěstí zachovala duchapřítomnost, snažila se bránit a hlasitě volala o pomoc. To úchyla zřejmě vystrašilo, všeho nechal a dal se na útěk. „Křik zaslechli i sousedé a běželi ženě na pomoc, podezřelého už ale nezastihli. Společně pak kontaktovali linku 158 a vyčkali na příjezd policie,“ dodal mluvčí s tím, že žena byla z celé události tak otřesená, že jí musela být poskytnuta posttraumatická péče prostřednictvím policejní interventky. 

Muže na ulici zachytily bezpečnostní kamery, policisté tudíž požádali veřejnost o pomoc při pátrání. Dotyčný se nicméně sám na policii přihlásil. „Poznal se na zveřejněném záběru z místa činu. Na služebně si ho převzali kriminalisté pracující na případu. V tuto chvíli probíhá jeho výslech,” uvádí policejní mluvčí Jan Rybanský. 

Fotogalerie
4 fotografie