Naprosto otřesně se choval otec (28) maličké holčičky. S dívenkou se vyrazili podívat na vláčky, místo toho, aby se kratochvíli věnovali z bezepčné vzdálenosti, si ale muž dívku posadil na ramena a procházel se s ní přímo v kolejišti! „Strážníci přijeli do ulice Stará Spojovací na oznámení ve chvíli, kdy kolem muže s holčičkou na ramenou projel vlak ve vzdálenosti asi 2 metry od nich,“ popsala hazard mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Strážníci proto hned muže upozornili na riskantnost jeho chování. Místo, aby je muž uposlechl a zamyslel se nad sebou, se na hlídku obořil. „Muž zcela neovládl svoje chování, nešetřil vulgarismy a následně udeřil do obličeje jednoho ze strážníků. Přítomnost malého, již tak dost vystresovaného dítěte, byla důvodem, že agresivní muž neskončil s pouty na rukou,“ dodala mluvčí.

Na místo dorazila také státní policie, ta mužovo jednání vyhodnotila jako přestupek, který bude řešen ve správním řízení. „Zda a jaké donucovací prostředky budou použity, záleží vždy na konkrétním strážníkovi, který situaci posuzuje na místě s přihlédnutím ke všem okolnostem,“ uvedla závěrem Siefertová.

Video
Video se připravuje ...

Muž se s dítětem pohyboval v kolejišti, na strážníky byl vulgární. Městská policie Praha

Fotogalerie
8 fotografií