V boj o život se zvrtlo obyčejné doručení objednané pračky. Když kurýr dorazil v pondělí odpoledne do domu na pražské Zbraslavi, aby tam přístroj doručil a odvezl starý, byla doma jen manželka muže, který si službu objednal. Kurýr tedy dle dohody přinesl novou pračku do chodby, když vtom muž-objednavatel náhle dorazil domů. 

Na pracovníka kurýrní společnosti začal okamžitě křičet. Následně si vzal do ruky mačetu a vystartoval proti němu se slovy ,Já tě zabiju!'. Agresor si totiž myslel, že se jedná o milence jeho ženy,“ vysvětlila podivné nedorozumění policejní mluvčí Violeta Siřišťová. S mačetou v ruce ho prohnal po zahradě, vystrašený kurýr před útočníkem utekl a zavolal policisty.

Když muži zákona dorazili, čekal na ně oznamovatel před domem a celý neuvěřitelný příběh jim vylíčil. Policisté z pohotovostní motorizované jednotky útočníka našli na zahradě - už bez mačety. Na první pohled bylo jasné, že něco popil. „Muž vykřikoval, že chce zabít policisty a pracovníka kurýrní služby. Policisté ho za užití donucovacích prostředků omezili na osobní svobodě. Jelikož se podezřelý choval nestandardně a stále vykřikoval nesmyslné věci, zavolali si policisté na místo záchranku,“ popsala zásah Siřišťová. Dechová zkouška ukázala 3,16 promile, záchranáři útočníka za doprovodu policie převezli k lékařskému ošetření. 

Za nebezpečné vyhrožování mu teď hrozí až tříleté vězení, policisté se případem dál zabývají.

Video
Video se připravuje ...

Muž naháněl kurýra s mačetou, myslel si, že je milencem jeho ženy. Policie České republiky

Fotogalerie
8 fotografií