Stresovou situací si manželka Jana Wolfa prošla ve středu 28. července večer. „Moje paní šla v osm hodin z metra po práci domů. Když kráčela, jako každý den, po pěšině směrem k domovu, tak ji zezadu přepadl násilník. Strhl náhrdelník a utekl,“ popsal Blesku Wolf.

Jak lapka vypadal?

Útočit měl muž ve věku 18-22 let, 170-175 cm vysoký, silné, obtloustlé postavy, bílé pleti a hnědých vlasů s nádechem do zrzava, nemluvil, informoval na facebooku. „Případ je prověřován pro podezření z trestného činu krádeže,“ sdělil Blesku policejní mluvčí Jan Rybanský. V případě dopadení za něj hrozí až dva roky basy.

„Já bych asi nebyl schopen rychle reagovat, jak ten člověk vypadá, ale moje paní ano,“ dodal Wolf s tím, že si zloděje i přes zažitý šok zapamatovala. Zvláště když jej pořádně zaregistrovala až ve chvíli, kdy se otočil zády a bral nohy na ramena.

Manželka známého pražského politika Jana Wolfa Šárka smutní. Drzý zloděj jí na ulici ukradl oblíbený zlatý náhrdelník. Po pachateli policie pátrá.
Autor: Facebook Jana Wolfa

Naštěstí nedošlo k žádnému poranění, i tak ovšem pražský politik apeluje na své sousedy, aby si dávali větší pozor, protože podobných excesů prý ve Stodůlkách narůstá. „Jde hlavně i o to, aby se někomu dalšímu nestala podobná věc,“ říká Wolf.

Nosila ho 30 let!

Zlatý šperk, o který paní přišla, patřil mezi její oblíbené. Nosila ho už 30 let! „Dárek ode mě to nebyl. Moje paní si ho koupila, než jsme se poznali, někdy v devadesátých letech. Je to spíš šperk, ke kterému měla pouto a ráda ho měla na krku,“ vysvětluje Jan Wolf.

Tehdy podle něho stál zhruba 12 tisíc. „Dnes jeho cena bude zhruba 40 až 50 tisíc korun,“ myslí si. Řetízku je škoda, ale pro manžele je primární, aby na sebe lidé v Praze 13 dávali pozor. „A aby ho policie v co nejkratší době chytila, protože tam ohrožuje bezpečnost, zvláště ve večerních hodinách,“ dodává zastupitel, který je coby předseda Výboru pro kulturu, výstavnictví, cestovní ruch a zahraniční vztahy nejvýraznější tváří pražské KDU-ČSL.

Fotogalerie
9 fotografií