Opilí cizinci se v sobotu kolem čtvrté ráno potřebovali přemístit z Holešovic, zavolali si proto taxík pro šest lidí. Potíž ovšem nastal v momentě, kdy do ulice Dukelských hrdinů taxikář dorazil - do vozu se totiž mermomocí chtělo naskládat osm lidí. „Řidič tolik lidí nechtěl odvézt a došlo ke konfliktu. Cizinci byli opilí a měli řidiče začít napadat,“ popsal incident policejní mluvčí Jan Daněk.

Řidič před osmi statnými muži raději z auta utekl. Poté, co odešli, se k vozu vrátil, zjistil ale, že mu chybí několik tisícovek i bunda. 

Kriminalisté záhy zjistili, že je skupinka ubytovaná v apartmánu v Krakovské ulici v centru Prahy. „Vzhledem k tomu, že se jednalo o tak početnou skupinu fyzicky dobře disponovaných mužů, k jejich zadržení byli přizváni policisté ze speciální pořádkové jednotky a pohotovostní motorizované jednotky. Ti za použití univerzálního klíče do apartmánu vstoupili a muže za použití donucovacích prostředků v bytě zadrželi,“ dodal mluvčí.

Všichni muži skončili na služebně, po výsleších byli propuštěni na svobodu. Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a krádež.

Video
Video se připravuje ...

Osm opilých cizinců napadlo a okradlo taxikáře, policisté si pro ně došli. Policie České republiky

Fotogalerie
9 fotografií