Na partu vychytralých zlodějů si posvítili pražští policisté. V pondělí dopadli čtyřčlennou skupinu, která kradla v obchodních domech v Česku i v Německu, napadali navíc ochranku! „V několika případech byla skupina při krádeži odhalená bezpečnostní agenturou, která obchod hlídala. Pří útěku se podezřelí nebáli použít proti ochrance fyzické násilí. V několika případech musela ochranka po jejich útocích vyhledat lékařské ošetření,“ popsala jejich šílené řádění policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Video
Video se připravuje ...

Policisté dopadli organizovanou skupinu zlodějů, která řádila v obchodních centrech a napadala ochranku. (28. června 2021) Policie České republiky

Například v Karlíně jeden z podezřelých zaútočil na ochranku paralyzérem. „Jestli mě nepustíš, nechám tě zabít!“ vyhrožoval jejímu členovi. „Kriminalisté do současné chvíle evidují desítky případů páchaných na území hlavního města Prahy a škoda nebyla zatím vyčíslena,“ uvedla mluvčí.

Dopadnout se je podařilo v pondělí večer. Trojici zadržela, když se zrovna autem vracela z obchodu, kde kradla. „Auto řídil muž (33), který byl v celostátním pátrání a měl vyslovený platný zákaz řízení. Provedeným testem na přítomnost omamných a psychotropních látek kriminalisté zjistili, že je podezřelý pod vlivem drog,“ upřesnila Siřišťová. Na místě spolujezdce seděla žena (29) a vzadu na sedačce třetí z party, 35letý muž.  „Oba neuposlechli výzev zasahujících policistů, proto byli zpacifikováni za užití donucovacích prostředků,“ popsala zásah mluvčí.

Při prohlídce auta našli policisté v kufru kradené zboží a všechny gaunery následně omezila na osobní svobodě a odvezla na služebnu. Pro čtvrtého aktéra si dojeli záhy k němu domů. „Muž zrovna stál na chodníku a vyhlížel partu svých „kumpánů“. Jaké překvapení pro něho bylo, když se místo nich objevili policisté,“ uvedla Siřišťová.

Všichni čtyři už jsou obvinění z krádeže, někteří i z výtržnictví, vydírání a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Nejstarší z obviněných skončil ve vazbě, zbylí tři jsou stíháni na svobodě.

Video
Video se připravuje ...

Policisté dopadli organizovanou skupinu zlodějů, která řádila v obchodních centrech a napadala ochranku. (28. června 2021) Policie České republiky

Fotogalerie
12 fotografií