V pondělí krátce po půlnoci nahlásil oznamovatel na tísňovou linku 158 pohyb dvou podezřelých osob v garážích v Modenské ulici v Praze15. „Na místo se během několika okamžiků dostavili policisté z oddělení hlídkové služby Prahy a pohotovostní motorizované jednotky,“ uvádí mluvčí Policie ČR Violeta Siřišťová.

Pokus o napadení?

„V garážích nalezli jednoho z podezřelých schovaného za autem a druhého, jak leží pod jiným zaparkovaným vozidlem.“ Ačkoliv oba muži na výzvu policie reagovali zprvu vstřícně, jeden z nich si vzal do ruky větší předmět a rozeběhl se s ním proti policistům. „Proto jeden z nich proti němu použil taser, aby zamezil případnému útoku na jeho kolegy,“ dodává mluvčí.

Znovu do báně

Záhy se ukázalo, že se nejedná o neznámé tváře. „Oba byli teprve pár dní propuštěni z vězení, kde si odpykávali trest za předchozí majetkovou trestnou činnost,“ líčí Siřišťová. „ U jednoho z podezřelých policisté při prohlídce nalezli větší množství drog a to konkrétně pervitin a marihuanu.“

„Osmadvacetiletí muži jsou podezřelí ze spáchání trestného činu krádež vloupáním a porušování domovní svobody, za což jim v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi, a to z důvodu, že oba byli za takový trestný čin již v posledních třech letech odsouzeni,“ pokračuje mluvčí. Jednomu z nich navíc hrozí přísnější trest kvůli přechovávání drog.

Video
Video se připravuje ...

Dva recidivisty zatkli pražští policisté v Praze 15, když vykrádali garáže a sklení kóje. Policie České republiky

Fotogalerie
6 fotografií