Bez práce si chtěli přivydělat, za oběti si zvolili ty nejslabší! Dvojice okrádala stařenky v prodejně potravin v Budějovické ulici v Praze 4. Jedna ze seniorek měla tašku zavěšenou na nákupním vozíku. „V nestřeženém okamžiku jí z ní podezřelá vytáhla černou koženkovou peněženku, ve které měla seniorka 1300 v hotovosti a dvě platební karty. Bohužel však nejenom karty, ale i lístečky s pinem k oběma kartám, což byl kámen úrazu,“ popsala policejní mluvčí Hana Křížová.

Během chvíle tak podezřelá dvojice stařenku připravila o 30 tisíc - vybírala z bankomatu z její karty a také jí platila v obchodech. 

Tentýž den v téže prodejně okradli i druhou stařenku. „Podezřelá dvojice tam z kabelky, kterou měla seniorka uloženou v nákupním košíku, odcizila kožené pouzdro s doklady,“ uvedla mluvčí. Muže a ženu zachytily kamery, policisté žádají veřejnost o pomoc. Pokud dvojici poznáváte nebo víte, kde se pohybuje, kontaktujte linku 158, případně se obraťte na služebnu policie. Za neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí až dva roky za mřížemi.

„Zároveň také apelujeme na všechny občany, aby v žádném případě nenosili napsané PIN kódy spolu s platebními kartami,“ dodala mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Dvojice na Budějovické okrádala stařenky. Poznáte muže a ženu? Policie České republiky

Fotogalerie
5 fotografií