Úmrtím kojence z pražského Kamýku, který podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy Jany Poštové zemřel na zástavu srdce, vyšetřují kriminalisté. „Záchranáři se přes hodinu snažili miminko oživit, bohužel neúspěšně,“ sdělila Blesku.

„Oznámení o této smutné události jsme přijali na linku 158 od pracovníků RZS Praha,“ zmínila policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Co k úmrtí kojence vedlo, nebyli schopni na místě určit ani přivolaní záchranáři, ani koroner.

Loučení maminky

Matýskova maminka se se svým milovaným chlapečkem rozloučila smutným statusem na facebooku. Její slova naznačovala, že Matýskovi snad někdo ublížil. „S bolestí v srdci vám oznamuji, že dne 4. 6. 2021 nám zabili našeho milovaného Matýska. Promiň, že jsem Tě nedokázala ochránit,“ uvedla uživatelka O. K. „Moc Tě milujeme, nikdy na Tebe nezapomene.“

Výsledek pitvy

„K objasnění příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva,“ sdělila Siřišťová s tím, že s ohledem na věk dítěte a citlivost případu nemohou říct konkrétnější podrobnosti. „Na základě výsledků provedené soudní pitvy však bylo prokázáno, že dítě nezemřelo násilnou smrtí,“ dodala mluvčí.

Jediný svědek?

Jak informoval Blesk.cz už v sobotu ráno, policisté z místa tragické události odvezli jednoho muže. To Siřišťová potvrdila. „V souvislosti s prověřováním případu byla vyslechnuta jedna osoba. Kriminalisté mimo jiné zažádali o vypracování znaleckých posudků,“ uzavírá s tím, že celé vyšetřování je teprve v prvopočátcích.

Video
Video se připravuje ...

Policie vyšetřuje smrt několikaměsíčního miminka v pražském Kamýku. Aktu.cz

Fotogalerie
9 fotografií