Otřesný hyenismus se odehrál 25. května na stanici Želivského. Podlá zlodějka (29) nastoupila na eskalátorech z metra těsně za seniora a záhy mu strhla příruční tašku a utekla. Muž ji chtěl pronásledovat, jenže zavrávoral a padl po hlavě dolů na eskalátor, zranil se a schody ho vyvezly nahoru. Tam bezvládně ležel. Kolem prošlo pět lidí, podívali se na něj, ale žádný mu nepomohl ani nezavolal pomoc!

„Do současné chvíle se policistům ozvaly dvě osoby (žena s květinami a muž s culíkem), s kterými budou nyní probíhat standardní úkony trestního řízení,“ uvedla 1. června policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

V sobotu mluvčí oznámila, že se na policii přihlásila další žena. „Žena v červené bundě se policistům ozvala a nyní s ní probíhají standardní úkony trestního řízení. Na přiložených záběrech jsou zachyceny dvě osoby, po kterých kriminalisté stále pátrají,” sdělila Siřišťová. Jedná se o starší ženu v modré bundě a muže v červené bundě. Lidem za neposkytnutí pomoci hrozí až dvouleté vězení.

Pomohla zlodějka

Kdo se ale překvapivě zapojil do pomoci, je zlodějka, která stařečka okradla. Ta lup zahodila, vrátila se na místo a prosila kolemjdoucí, aby muži pomohli. Záchranku nakonec zavolal pracovník metra, žena u něj ještě v době příjezdu záchranářů stála, než ale dorazili policisté, utekla. 

Díky kamerovým záznamům ji policisté dopadli během několika hodin, nyní už je na svobodě. „V současné chvíli je obviněna ze spáchání trestných činů opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádež, za což jí v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ dodala mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Muž upadl na eskalátorech a ztratil bezvědomí, policie hledá lidi, kteří mu nepomohli. Policie České republiky

Fotogalerie
14 fotografií