Policisté si motorkáře všimli v neděli odpoledne v Michelské ulici a rozhodli se ho zkontrolovat. Hlídka otočila směr jízdy a se spuštěnými majáky se rozjela za řidičem. Ten okamžitě šlápl na plyn a ujížděl pryč. 

Video
Video se připravuje ...

Zdrogovaný motorkář ujížděl bez řidičáku policistům na Praze 4. Jel na červenou a málem srazil chodce. Policie Čr

„Na křižovatce ulic Vyskočilova x Michelská najel na chodník a zastavil. Když policista otevřel dveře od služebního vozidla, tak se řidič znova rozjel a vysokou rychlostí pokračoval v ujíždění,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Zběsilou jízdou projel křižovatku na červenou a málem srazil chodce.

Honička se blížila ke konci a kousek od metra Kačerov řidič shodil helmu, položil motorku a před policisty začal utíkat. Měl smůlu, útěk se mu nepovedl, jeden z policistů ho doběhl a nasadil mu pouta. 

Pod vlivem pervitinu

Není divu, že se muž na motorce snažil před policisty ujet. Měl k tomu totiž několik pořádných důvodů. Řidič měl zákaz řízení, byl zdrogovaný a zároveň se zjistilo, že motorka byla téhož dne odcizena na Praze 2. Údajně ji muž dostal od svého kamaráda. Jak k motorce řidič přišel, zjišťují kriminalisté specializující se na autokriminalitu. Řidiči nyní hrozí až dva roky v base!

„Žádáme účastníky silničního provozu, které řidič svou nebezpečnou jízdou ohrozil, aby se neprodleně ozvali na linku 158. Děkujeme,“ dodala Siřišťová.

Fotogalerie
8 fotografií