Výtržník řádil u křižovatky ulic Melantrichova a Havelská na Praze 1 v neděli po osmé hodině ranní. Strážníci okamžitě po oznámení vyrazili na místo situaci prověřit.

Když hlídka dorazila, uviděla muže v červeném tričku, jak se snaží vyrvat ze zdi domu reklamní tabulku. Kolem něj byla pořádná spoušť. „Na zemi kolem ležely rozbité dřevěné květináče včetně kořenových obalů, převrácený slunečník do silnice a mezi vjezdovými sloupky stál motocykl,“ řekla mluvčí městské policie Jiřina Ernestová. Rozbité věci patřily blízké provozovně. 

Ukázal přirození!

„Na výzvy strážníků reagoval muž trhavými pohyby, dělal posunky, svlékal se, ukazoval genitálie a zase se oblékal. Úsměvy se rychle střídaly s výbuchy hněvu a bylo zřejmé, že je pod vlivem neznámé látky,“ uvedla Ernestová. U sebe měl injekční stříkačky a k tomu, že užívá drogy, se muž následně přiznal. 

Bizarní chování pokračovalo, vandal si začal strkat různé předměty do úst a polykat je. Pak se chtěl rvát, ale to už strážníkům došla trpělivost a dvaatřicetiletý muž skončil v poutech. Zdrogovaný podivín byl za asistence záchranářů a strážníků předán do rukou odborníků. 

Fotogalerie
4 fotografie