Vandal řádil v Bělčické ulici na Praze 4 v neděli krátce před devátou hodinou ranní. Kopat do aut a ničit zrcátka ho viděl svědek, který zavolal policii.

Když policie dorazila na místo, v ulici našla šest poničených aut. Výtržník už na místě činu nebyl, policie ale na nic nečekala a začala po muži pátrat. Během pár minut ho policisté našli u garáží v ulici Ke Spořilovu.

„Štvou mě zbohatlíci“

Na dotaz, zda poničil auta v ulici, muž bez váhání reagoval a přiznal se. „Policistům také řekl, že ho štvou zbohatlíci a že kvůli bohatým lidem přišel o práci,“ uvedla policejní mluvčí Hana Křížová. Vandal si záměrně vybíral drahá auta a svého činu rozhodně nelituje! Na kontě toho ale měl mnohem více, policii sdělil, že cestou poškodil ještě dalších zhruba 20 aut.

„Hlídka si všimla, že podezřelý drží v ruce průhledný sáček s přítlačnou lištou a bílým krystalickým práškem,“ uvedla Křížová. Co je to za látku, údajně nevěděl, sáček ovšem odhodil na zem. Policisté zjistili, že se jedná o 10 gramů pervitinu.

„Vzhledem k uvedeným okolnostem policisté dvaatřicetiletého muže na místě zadrželi a převezli na policejní služebnu k provedení dalších služebních úkonů,“ řekla Křížová. Škoda na všech poničených autech se odhaduje až na 250 000 korun, muži hrozí až dva roky ve vězení.

Fotogalerie
8 fotografií