Dva a půl roku tři ženy nerušeně kradly ve fitcentrech po celém Česku, hlavně v Praze, Brně nebo Olomouci. V květnu 2017 ale spadla klec - Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) oznámila, že trojlístek dopadla. Jednou z podezřelých byla i pražská policistka Monika M. „Příslušnice policie měla telefonicky rezervovat hodiny cvičení ve fitcentrech po celém území České republiky, kde měly její dvě spoluobviněné provádět krádeže vloupáním do šatních skříněk, zcizovat finanční hotovost a jiné cennosti návštěvníků,“ uvedla tehdy GIBS. 

To však nebylo vše - policistka pak také využila svých možností a ve služebních databázích kontrolovala, zda jim už kriminalisté nejsou náhodou na stopě. Ženy si vytipovávaly fitka, která navštěvovali bohatí klienti. Kradly cenné šperky i luxusní hodinky, mezi zajištěnými věcmi byly například hodinky značek Bulgari, Armani, Michael Kors či Swarovski, jejichž ceny se pohybují v řádu tisíců korun. U hodinek Breitling, které byly mezi lupem také, ceny začínají na desetitisících a dosahují až statisíců korun.

V úterý u Obvodního soudu v Praze 3, kam dorazily všechny tři ženy, jedna z nich v paruce, zazněly rozsudky. Expolicistka Monika M. a Barbora S. a vyfasovaly 30 měsíců s podmíněným odkladem na čtyři roky, Monika M. navíc nesmí pět let pracovat v bezpečnostních sborech. Monika P. dostala tříletou podmínku a pětiletý odklad, uvedl server iDnes.cz.

Lesbický trojlístek

Ženy se přiznaly a slíbily škodu uhradit. „S dotyčným člověkem jsem žila, měla jsem ho strašně moc ráda,“ uvedla u soudu expolicistka k osobě další odsouzené, Barboře S. „Pak už jsem byla psychicky vyčerpaná z toho, že ten člověk si našel někoho jiného (třetí odsouzenou Moniku P., pozn. red.) a nechtěla jsem toho člověka ztratit. Tak jsem dělala, co jsem dělala, mimo zákon. V tu dobu jsem si neuvědomovala důsledky. Lituji svého jednání, jednala bych jinak, ale bohužel čas vrátit nelze,“ citoval server expolicistku, která nyní pracuje jako průvodčí. Ostatní dvě odsouzené uvedly, že kradly kvůli penězům a že činů litují. 

Fotogalerie
18 fotografií