Tomáš (53) je v celostátním pátrání, soud pro Prahu-západ ho poslal na půl roku do vězení za porušování domovní svobody, tam ale muž nenastoupil. „Jedná se o našeho stálého ,klienta', který má bohatě popsaný rejstřík trestů,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Jedním ze zločinů, které muž spáchal, je přepadení banky v Moskevské ulici v pražských Vršovicích. Muž tam 23. prosince 2015 přistoupil k přepážce a úřednici podal lísteček s výhrůžným vzkazem. Vydej mi peníze, nebo použiju zbraň, stálo na něm. Tu po celou dobu třímal v levé ruce. Dostal desítky tisíc. 

Muže se nakonec podařilo vypátrat, zásahovka ho zadržela na Chodově. „Po zadržení následovaly hned dvě domovní prohlídky, neboť zadržený bydlel současně jak v Praze, tak na Benešovsku. A právě v domácnosti na Benešovsku detektivové zajistili zmiňovanou zbraň, konkrétně ostrou pistoli, se kterou se zadržený dopustil loupeže. Pistole patří pachatelově velice blízkému člověku, který ani netušil, že ji muž zneužil ke spáchání takto závažného trestného činu,“ popsal tehdy policejní mluvčí Tomáš Hulan. Za tuto loupež byl gauner odsouzen ke třem letům vězení.

Video
Video se připravuje ...

Muž se vyhýbá nástupu do vězení, hledá ho policie. V roce 2015 mj. přepadl banku v pražských Vršovicích. Policie České republiky

Fotogalerie
10 fotografií