Navzdory skutečnosti, že seznamzpravy.cz přinesl fotografie zachycující Romana Janouška při lyžovačce a silvestrovské zábavě v rakouských Alpách.

„Důvody pro zrušení usnesení zdejšího soudu jsme neshledali. Soud se bude případem zabývat poté, co budou splněny zákonné podmínky pro rozhodnutí ve věci, tedy po obdržení řádného návrhu odsouzeného a relevantní prokázání absence podmínek odkladu výkonu trestu odnětí svobody,“ sdělila Blesk.cz asistentka předsedy a mluvčí soudu Klára Belkovová. Na další doplňující otázky soud nijak nereagoval.

Zázrak? Člověk v terminální stadiu života lyžuje

Podle soudních znalců a brněnského soudu je totiž Janoušek takřka na smrt nemocný. Soudkyně Jaroslava Bartošová mu proro přerušila trest. Bývalý tenisový trenér a narkoman totiž úředně „trpí těžkou nevyléčitelnou nemocí, je v terminálním stadiu života, potřebuje neustálý dohled třetí osoby a při chůzi se musí opírat o francouzskou hůl“.

Těchto posudků se drží Krajský soud v Brně a už pět let odkládá jeho nástup k výkonu trestu. Poslední odklad mu vyprší letos 30. dubna. Žádost o další prodloužení už je na cestě.

Fešácký kriminál s opušťáky na svátky

Pražský zákulisní komotr ODS před devíti lety zdrogovaný a opilý srazil řidičku. Ta s vážnými zraněními skončila v nemocnici.

Soud kvůli dopravní nehody trval 2,5 roku, Roman Janoušek nakonec vyfasoval 4,5 roku vězení za vážné zranění ženy a jízdu v opilosti. Kriminál mu justice připravila vskutku fešácký.

Během 16 měsíců, které si Roman Janoušek odseděl, jej ředitel brněnské věznice pustil devětkrát domů, většinou o víkendech.

Jak již dříve zjistili reportéři Seznamu, volno dostal prominent na Štědrý den a vánoční svátky nebo na jarní prázdniny. Koncem února 2016 žil mimo vězení celých jedenáct dní v kuse. Takový režim by pražskému lobbistovi záviděli nejen ostatní kriminálníci, ale i miliony vojáků základní služby bývalé Československé lidové armády.

VIDEO: Roman Janoušek dostal za nehodu v opilosti už před lety  4,5 roku vězení. V tom zatím příliš nepobyl.

Video
Video se připravuje ...

Soumrak kmotra Janouška: Soud mu napařil 4 roky basy! Lukáš Červený, Vera Renovica

Fotogalerie
16 fotografií