Policisté vyrazili do akce po čtvrté hodině odpolední. „Policejní hlídka si na benzinové stanici povšimla podezřelého vozidla. Když řidič policisty spatřil, vozidlo zamkl a zavolal si přepravní službu,” sdělila pro Blesk.cz policejní mluvčí Violeta Siřišťová, že se přitom choval nápadně a zbrkle. Policisté proto zpozorněli.

„Následně k řidiči přišly dvě osoby, kterým předal klíče od svého vozu a vyčkal dalšího vozidla přepravní služby. Obě vozidla pak z místa vyjela současně a obě policisté zakrátko zastavili,” uvádí Siřišťová.

Podezřelý muž původně nechtěl opustit vozidlo, navíc měl u sebe zbraň. Policisté jej z automobilu přepravní služby museli vytáhnout za pomocí donucovacích prostředků. „Při prohlídce muže policisté nalezli střelnou zbraň s náboji, více než 50 gramů pervitinu a vysokou finanční hotovost. Z tohoto důvodu policisté muže omezili na osobní svobodě a převezli na policejní služebnu,“ dodala Siřišťová. Za nedovolené ozbrojování a přechovávání omamné látky mu hrozí až dva roky vězení.

Video
Video se připravuje ...

Policisté naháněli na Barrandově podezřelého muže. Při zákroku bylo nutné použít donucovacích prostředků. (2. února 2021) Policie České republiky

Co se stalo s původním vozem, který dotyčný řidič zanechal na benzinové pumpě? To policisté zastavili ve Strakonické ulici, seděla v něm žena (42) a muž (28). „Za volantem seděla řidička, kterou policisté vyzvali k podrobení se testu na drogy, který byl pozitivní. Při prohlídce policisté nalezli u obou z nich menší množství pervitinu a marihuany,“ uvedla Siřišťová. 

Policisté navíc měli podezření, že se drogy nacházejí i v autě, speciálně vycvičený služební pes pak skutečně označil několik míst, kde by se drogy mohly nacházet. „Vůz byl zapečetěn a z místa odtažen. V průběhu několika hodin bude provedena prohlídka jiných prostor,“ dodala mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Policisté naháněli na Barrandově podezřelého muže. Při zákroku bylo nutné použít donucovacích prostředků. (2. února 2021) David Malík

Fotogalerie
31 fotografií